diumenge, 18 de novembre del 2018

CATEQUISTES, FELICITATS!



Catequistes de les diòcesis de Catalunya i les Illes, benvinguts a Figueres!

Heu vingut a l’Empordà, aquesta “plana riallera” que us acull i us convida a eixamplar la mirada. 

Heu vingut al “palau del vent”. Felicitats perquè vosaltres us deixeu emportar pel vent de l’Esperit!
Felicitats pel vostre esperit de servei i pel vostre sentit de comunitat cristiana. 

Felicitats perquè teniu prou responsabilitat per entendre que l’Església som tots i prou humilitat de voler formar-vos més i més. 

Felicitats perquè, en aquest canvi d’època, no us deixeu vèncer pel desànim, i esteu obrint horitzons d’esperança. 

Felicitats perquè sou catequistes. No solament ensenyeu catequesi, no. Sou catequistes, per vocació. Perquè creieu allò que ensenyeu i perquè practiqueu allò que ensenyeu. 

Felicitats perquè heu après l’essencial de la catequesi: estimar els infants, els nois i noies. I si es deixen, els seus pares i tot. Per què? Perquè us heu apassionat per Jesucrist; perquè Ell us crema al pit i l’heu de comunicar. Com? Fent com Jesús, “deixant que els nens vinguin a vosaltres”, no renyant-los sinó acollint-los, interessantvos per la seva vida i per les seves famílies, moltes d’elles carregades de problemes, i d’altres carregades de manies, diguem-ne… Però vosaltres sou allà, al cor de la seva vida, per escoltar-los, per transmetre un missatge guaridor pels qui estan ferits per la vida i un missatge desvetllador pels qui estan massa adormits per les coses mundanes. 

“Tot és camí, tot és drecera, si ens dem la mà!” Felicitats, catequistes, perquè, en lloc d’imposar, sabeu acompanyar; perquè doneu les mans a tothom, com a deixebles de Jesús. 

Felicitats, perquè ensenyeu a pregar a qui no en sap, perquè sou com navegadors per qui s’ha perdut i perquè sou pistes clares per trobar el tresor amagat de l’Evangeli. 

Felicitats perquè el missatge de Jesús, a través vostre, podrà arribar a molts cors que, sabent-ho o no, l’estan esperant: 

“Pels aires s’alçarà, pels cors penetrarà, 
penyora s’irà fent de germanor: una cançó!”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada