diumenge, 17 de juliol del 2016

LA CANYA DE BAMBÚ



La canya de bambú japonesa segueix un procés de creixement sorprenent. Se sembra la llavor, s’adoba, es rega i.... què passa? Aparentment res. El primer any no hi ha cap senyal de germinació, tampoc el segon, ni el tercer, ni el quart, ni el cinquè ni el sisè. N’hi ha per creure que no es va sembrar bé, que el lloc no era l’apropiat o que les llavors no eren fèrtils. Però, al setè any (!) apareixen tiges, branques, arrels... I en tan sols sis setmanes la planta de bambú creix, plena de vida i frondosa, més de trenta metres!
Gràcies a la seva flexibilitat i a la profunditat i extensió de les seves arrels, és capaç de superar les més grans adversitats com poden ser les tempestes o els vents huracanats.

Durant anys de “vida oculta”, el seu creixement era subterrani, invisible, però real i efectiu. Una massissa i fibrosa estructura d’arrels, estesa verticalment i horitzontalment, sota terra, estava desenvolupant-se lentament. I aquest complex sistema d’arrels li permet sostenir el creixement espectacular que tindrà set anys després.

En la vida quotidiana solem mirar de trobar solucions ràpides, èxits immediats, sense entendre que el triomf és resultat del creixement intern i que requereix maduració en el temps. Per aquesta mateixa impaciència, molts dels qui aspiren a obtenir resultats a curt termini, abandonen de cop quan estarien a prop d’arribar a la meta. Perden la fe quan no veuen els fruits que esperen.

Amb un “clic” no s’aconsegueix pas tot a la vida... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada