dilluns, 1 de gener del 2018

ANY NOU, VIDA NOVA!



Si encetem un any nou, tots volem que sigui bo, que porti vida nova, no?
Doncs he recollit i adaptat uns “estatuts” que ens podríem donar a nosaltres mateixos per fer noves totes les coses:
1. Es fa saber a tothom que visqui en aquesta vila que és permès jugar, olorar les flors i escoltar el cant dels ocells.
2. Els vilatans d’aquest lloc ens comprometem a viure com a germans l’un de l’altre, a fer la feina ben feta i a ajudar sempre que calgui; i no per això ens creurem més importants.
3. Els vilatans d’aquest poble prometem fer l’esforç més gran per fer feliços els altres i no anar pel món amb la cara trista, encara que faci mal temps.
4. Tots els ciutadans, des dels més petits als més grans, respectarem les coses que són de tots: no tirarem papers ni pots a terra, tindrem cura de la natura i cada veïnat mirarà de ser el més cívic de tots.
5. En aquesta vila ens estimarem per damunt de tot, no perquè siguem més forts o més espavilats que altres, sinó perquè som germans gràcies al Senyor ens vol per fills.
6. Els habitants d’aquest lloc sabem i entenem que la pau val més que tots els sacs d’or del món, per això prometem que no ens barallarem mai més i no deixarem que ningú ho faci.
7. Tots els que vivim aquí prometem que direm sempre la veritat i així podrem confiar els uns amb els altres.
8. Acceptem que la nostra vida, la nostra feina i la nostra festa només tenen sentit si ens porten la pau, per tant ens comprometem a cercar la pau per tots els racons. La pau per a nosaltres i per a donar-la a tots els habitants del planeta.
9. Els vilatans d’aquí tenim Crist com a salvador i germà gran, i cada dia mirem de descobrir una mica més com ens estima.
10. Ens comprometem, pel fet de viure aquí, que tothom que es fixi en la nostra mirada, trobi de seguida un amic de debò. I ens esforçarem per tenir molts amics entre els pobres i necessitats.
Decretem, finalment, que tothom és admès a formar part d’aquest poble, mentre accepti aquests estatuts des del primer fins a l’últim. Prometem de tot cor que l’ajudarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada