diumenge, 12 d’abril del 2020

“EL FILL! QUI S’EMPORTA EL FILL?”

domingo-pascua-resurreccion - AkumalNow

Un home i el seu fill tenien una valuosa col·lecció d’art, amb obres de pintors de fama mundial.
El fill va haver d’anar a la guerra. Va ser molt valent i va morir en una batalla mentre rescatava un altre soldat per salvar-lo. El pare va rebre la notícia i va sofrir profundament la mort del seu fill únic. Un mes després, truca a la seva porta un jove que duia un gran paquet, i li diu: “Senyor, vostè no em coneix, sóc el soldat per qui el seu fill va donar la vida.

Ell em parlava sovint de vostè i del seu amor a l’art.
Jo no sóc cap artista, però accepti aquest petit present”. El pare va obrir el paquet: era un retrat del seu fill pintat pel jove soldat amic. Ple d’emoció i agraïment, el pare va penjar el quadre al frontal de la xemeneia, i l’ensenyava a tots els visitants.
Aquest pare va morir uns mesos més tard i es va anunciar una subhasta de totes les pintures que posseïa. Hi va acudir molta gent important i influent amb l’objectiu d’adquirir algun quadre famós de la col·lecció.
Damunt la plataforma hi havia el retrat del fill. El subhastador va iniciar la sessió: “Començarem amb aquest retrat del fill. Qui ofereix una quantitat per aquest retrat?” Hi va haver un gran silenci. El subhastador insistí: “Algú ofereix alguna quantitat?”. 

Llavors es va començar a sentir veus que deien: “No venim pas per aquest quadre! Venim pels Van Goghs, pels Rembrands. Faci les ofertes de veritat!”.

Però el subhastador replicà: “El fill, el fill! Qui s’emporta el fill?”. Es va escoltar una veu: “Jo dono deu euros per la pintura”. Era el vell jardiner del pare i el fill, un home pobre que no podia oferir més diners. “Tenim 10 €, qui en dóna 20?”, cridà el subhastador. “Ensenya’ns d’una vegada les obres mestres!”, exclamava el públic assistent.

“Adjudicat per 10 €!”. I el subhastador va afegir: “La subhasta s’ha acabat, senyores i senyors. Hi havia un secret estipulat en el testament de l’amo: només seria subhastada la pintura del fill, i el que la comprés rebria en herència totes les altres obres de la col·lecció”.
Déu Pare, com si el món fos una subhasta, ens diu també a nosaltres: El qui estima el meu Fill, ho té tot. Rebrà en herència la vida eterna.

BONA PASQUA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada