diumenge, 17 de juny del 2018

PERSONES AMB ÀNGEL



Que agradable és trobar persones amables que fan bé la seva feina i que atenen la gent amb pro-ximitat i tendresa. Normalment són persones que estimen el que fan, que no ho fan per força, sinó que actuen per vocació. Elles hi gaudeixen i el seu entorn en surt beneficiat també.

Ah, si els educadors, pares, mestres, catequistes, monitors... fóssim capaços de transmetre als infants i joves les bases d’una vida reeixida i feliç! Com ho va fer, per exemple, Baden-Powell (1857-1941) cristià fundador de l’Escoltisme, que deia:

“Quina diferència quan fas feina per amor al que fas!”. “Fes que la teva ambició no sigui el que pots obtenir de la teva feina, sinó més aviat què pots aportar amb el que fas”. “Recorda que sempre pots aportar un raig de llum a la vida de les altres persones, i en fer-ho t’ofereixes a tu mateix el millor tipus de felicitat. Vinga, Déu t’hi ajudarà!”.

Un exemple bonic, viscut en el món de la sanitat, el trobem en un text que es va fer viral, de la Ta-tiana Sisquella, jove periodista traspassada el 2014, que va escriure això mentre estava en ple tractament del seu càncer:

“Un metge, en general, és un expert en alguna part del teu cos. Fins aquí, tot normal. El que ja és més sorprenent és trobar-te amb un metge que té àngel. Aquests també tenen la carrera de medicina, porten bata blanca i fan mala lletra, però, a diferència dels altres, es defineixen per com et parlen, com et miren i com et toquen.

Un metge amb àngel és una persona que cura abans de començar el tractament, és un doctor que escolta i es deixa sorprendre per les teves preguntes. Quan et parla ho fa imaginant-se que ell és el pacient i no dóna per sabut res del que et pot inquietar. Els metges amb àngel no diuen mentides, però saben com potenciar les bones veritats. Tenen un criteri exquisit a l’hora de plantejar els tractaments i sempre troben una cadira per algun racó per fer seure tots els acompanyants. Si t’han de llegir un diagnòstic ho acompanyen sempre amb un dibuix o una metàfora ben quotidiana, perquè tothom ho entengui. Són metges que recorden el teu nom de pila abans de mirar la fitxa i acostumen a saber-se no només els noms de les infermeres sinó també quants fills tenen, si el marit és a l’atur o si han anat a Venècia de vacances.

Jo, que sóc una pacient de llarga durada, reconec la diferència només posant un peu a la consulta. Amb pocs minuts sé si he trobat un metge o un àngel”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada