diumenge, 7 d’octubre del 2018

DEFENSEM EL TREBALL DECENT



Avui és la Jornada Mundial pel Treball decent. Moltes entitats i serveis d’Església, entre els quals hi ha Càritas, Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Mans Unides… s’uneixen a les Nacions Unides, a l’OIT i als Sindicats per reivindicar un treball digne per a totes les persones. Ens recorden que si la Revolució industrial del segle XIX va comportar molt de patiment a la classe obrera, ara, en ple segle XXI, la revolució informàtica i robòtica també colpeja el món del treball amb acomiadaments i atur, afectant sobretot les persones que fan les feines menys qualificades. 

La Doctrina Social de l’Església ens porta a denunciar els desequilibris creixents entre les rendes del capital i les del treball. Cada vegada les persones riques són més riques i les pobres són més pobres. I l’economia no busca pas frenar aquest procés tan injust. 

Les entitats socials cristianes reiteren que és prioritari que es puguin crear llocs de treball per a tothom, facilitant l’autonomia personal i familiar. 

Per això fan una crida amb tota fermesa perquè s’apliquin les mesures següents:
  • Sense menystenir els subsidis i les assegurances d’atur, allò que la gent més reclama és un treball digne. Per tant, calen polítiques d’ocupació, personalitzades i formatives.
  • Sou mínim interprofesional, almenys de 1.000 € al mes.
  • Reducció de jornada per poder treballar més gent i afavorir la conciliació laboral. Avui amb les 40 hores treballen a Espanya 19 milions de persones, amb 30 hores podrien ser 25 milions.
  • Renda garantida de ciutadania per a les famílies que ho necessitin, acompanyada d’activitats formatives i culturals.
  • Erradicació del frau, fent que totes les empreses paguin aquí allò que els pertoca, i treballar per l’eliminació dels paradisos fiscals arreu del món.
  • Requalificació dels llocs de treball, també dels més senzills, amb dedicació especial als qui fan serveis a les persones i a les famílies.
  • Acollida humana i plena integració social per a les persones nouvingudes al nostre país.
  • Suport efectiu a les iniciatives d’economia social, cooperativa i solidària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada