dijous, 12 d’abril del 2018

INVENTARI DE VIDA QUE HEM REBUT




Pasqua és VIDA. La valorem prou, la vida que Déu ens ha donat? Mireu què ens diu la biologia:

“En el teu cos hi ha 800 mil milions de cèl.lules treballant contínuament i actuant totes en perfecta harmonia.

Al teu cervell tens 13 mil milions de neurones treballant tan sàviament al teu favor, que si les volguessis canviar per l’ordinador més perfecte del món, aquesta màquina electrònica ocuparia el lloc d’un edifici de 70 pisos d’alt (i encara no pensaria pel seu compte).

Als teus ulls, tens 100 milions de receptors que et permeten gaudir de la màgia dels colors, de la llum, de les persones i de la natura.

A les teves oïdes hi ha 24 mil milions de filaments que vibren amb el vent, amb el somriure d’un infant, amb la música, amb les paraules dels qui estimes.

Ets una persona humana, i el ser humà és l’únic ésser que pot parlar. Et pots moure, no ets un arbre. Pots caminar, córrer, ballar. Per això tens 500 músculs, 200 ossos i 7.000 nervis ben sincronitzats per portar-te allà on vols.

Tens un cor que és una meravella. Bombeja sense parar, 36 milions de batecs a l’any. La teva sang, en quatre litres conté 22 milions de cèl.lules sanguínees, i a cada cèl.lula hi ha moltes mol.lècules i a cada mol.lècula hi ha un àtom.

Cada dia moren dos milions de les teves cèl.lules i són reemplaçades per dos milions més”.

I ara mireu aquesta història que va passar en una classe d’un col.legi:

S’explica que en una escola la mestra va dir als alumnes que escrivissin quines eren per ells les 7 meravelles del món. A l’hora de fer el recompte, la mestra va anar posant per ordre les més votades: Les piràmides d’Egipte, el Taj Mahal, el Gran Canyó del Colorado, la Gran Muralla xinesa… etc. Però hi havia una nena que no havia acabat la seva llista i la mestra li va preguntar si li faltava gaire. La nena, una mica confosa, va dir: “És que jo he fet una cosa diferent i no sé si…”. “Digues, digues la teva llista i si cal ja t’ajudarem”, li contesta la mestra. I la nena es posà a dir:
“Jo penso que les 7 meravelles del món són:

Poder veure, poder escoltar, poder tocar, poder olorar, poder assaborir, poder sentir i poder estimar”.
L’aula es va quedar garratibada, en un silenci que si hagués caigut una agulla a terra s’hagués sentit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada