diumenge, 23 de desembre del 2018

I SI ENS POSÉSSIM DINS DEL PESSEBRE?



Quins “personatges” del pessebre podríem ser cadascú de nosaltres, i durant tot l’any?

. Persones-pastors, que, malgrat que no comptin o estiguin mal vistos socialment, tinguin la gosadia necessària, superant el conformisme, els dubtes o el risc al fracàs, de posar-se en camí.

. Persones-estrelles que il·luminin, que estiguin sempre presents en els encreuaments difícils dels camins, disposats a donar claredat i consol.

. Persones-àngels que comuniquin les grans notícies de cada dia, no els xafardeigs que, en un tant per cent molt elevat, es fan servir per parlar malament dels altres.

. Persones-bous i mules que facin calor, que, encara que no tinguin títols o que sovint es fiquin de peus a la galleda en públic, estiguin sempre al lloc exacte, abrigant, encoratjant, donant amor.

. Persones-pessebres que estiguin sempre disposats a oferir el poc o el molt que tinguin. Que els seus cors estiguin sempre oberts de bat a bat a qualsevol que necessiti entrar en ells.

. Persones-mags que es deixin contagiar per la màgia de Déu i estiguin sempre disposats a obrir els seus cofres, i a oferir el més valuós que posseeixen: saviesa, tendresa, amor abundant.

. Persones-infants, que es facin com nens, transparents i nets, indefensos i necessitats, per a sentir en la seva pròpia carn com el Déu-Infant que ve a salvar el món requereix la nostra ajuda.

I com a regals, què podem aportar cada u de nosaltres? Quins serien els millors (que no són pas els més cars)?

. Podem regalar amistat. Reforçar les amistats no pas esperant que siguin els altres qui vinguin, sinó avançant-nos a anar cap a ells, com Jesús que ve per iniciativa divina i gratuïtament.

. Regalem també somriures. Som portadors d’alegria o, pel contrari, comuniquem tristesa? Què fem per ajudar els qui viuen en l’angoixa?
. Regalem ajudes concretes. Som persones que ajuden a avançar o som un destorb? Som capaços de donar un cop de mà a la família, a la colla, a la societat, a l’Església, o som dels qui sempre critiquen i no mouen ni un dit?

. Regalem abraçades. Som amables i afectuosos amb la gent del nostre voltant? Som portadors d’amor o som freds i distants?

. Regalem humilitat. Som humils i senzills o ens creiem superiors als altres? Jesús, essent Déu, s’ha fet home en la humilitat de Betlem.

Aprendrem la lliçó?

BON NADAL!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada