diumenge, 27 de gener del 2019

UNA NOVA PRESÈNCIA D’ESGLÉSIA (i II)



Seguim i acabem el tema de la setmana passada, possibles pistes per viure més evangèlicament en el món d’avui, i trobar una nova presència de l’Església en aquesta societat: 

13. En un món on sembla que només triomfen el poder i la força, ¿sabrem aplicar-nos, joiosos, les paràboles del Regne de Déu? 

14. En un món de lucre i finances, ¿no ens hauria de distingir un estil de vida segons la pobresa evangèlica, amb una opció clara pels pobres? 

15. En un món ple d’indiferència, ¿reafirmarem amb el nostre exemple la necessitat d’un compromís, a l’estil de Jesús? 

16. En un món on abunden sectes perilloses que anul·len la voluntat, ¿sabrem ser acollidors i oberts a tota persona que busca el sentit de la seva existència? 

17. En un món on tanta gent pateix tants tipus de mals, sabrem fer com Jesús, que se’n compadeix, consola, guareix, salva? 

18. En un món àvid de noves sensacions i messianismes exòtics, ¿sabrem aportar el seny d’una pregària i una litúrgia en esperit i en veritat? 

19. En un món d’artificialitat i de productes adulterats, ¿portaran els nostres fets i paraules el segell de l’autenticitat de Jesús? 

20. En un món que passa tanta angúnia per “tenir”, ¿no hauríem de ser portadors de la joia que dóna l’esperança del “ser”? 

21. En un món que fa excessos de tot tipus, ¿sabrem ser exemple de moderació i de mesura? 

22. En un món on les “fake news”, o notícies falses, són el pa de cada dia, ¿sabrem anar sempre amb la veritat per endavant, com Jesús? 

23. En un món on els acords i els compromisos es trenquen tan fàcilment, ¿sabrem ser testimonis de fidelitat? 

24. En un món de tanta comunicació virtual a través de les xarxes socials, ¿no hem de fomentar el contacte personal amb la família, els amics? 

25. En un món que banalitza la sexualitat i les relacions afectives, ¿reivindicarem el respecte al cos i el valor de l’amor fidel, que ve de Déu? 

26. En un món on es parla tan barroerament i es blasfema inconscientment, ¿no utilitzarem la riquesa de la paraula i la parla respectuosa? 

27. En un món on s’abandona la pràctica dels sagraments, ¿sabrem viure i comunicar l’alegria de la fe i de la gràcia que rebem de Déu? 

28. En un món que, en el fons, enyora la Bondat, ¿sabrem ser missatgers de l’Evangeli?

1 comentari: