diumenge, 3 de febrer del 2019

DONES EN IGUALTAT I DIGNITAT


En ple segle XXI, una de cada tres dones al món no és ni independent, ni segura, ni amb veu. Així ens ho recorda MANS UNIDES en la campanya d’aquest any, que tindrà la setmana que ve la seva jornada central.

Precisament MANS UNIDES va néixer fa 60 anys, quan un grup de dones d’Acció Catòlica, amb gran sentit d’humanitat i amb mirada creient, no es van resignar al fet que la meitat del planeta patís fam, i van declarar la guerra a la fam de manera organitzada.

Durant tots aquests anys s’ha fet i es fa una gran tasca amb tots els projectes que MANS UNIDES està finançant i acompanyant arreu del món, sempre urgits per l’amor de Jesucrist, i, com diu el lema d’enguany, creient en la igualtat i en la dignitat de les persones.

MANS UNIDES vol donar visibilitat a les dones que s’esforcen per tirar endavant en un món que so-vint els és desfavorable. La Humanitat té dues ales: una és la dona, l’altra és l’home. Fins que totes dues ales no estiguin igualment desenvolupades, la Humanitat no podrà volar.

Moltes dones lluitadores a favor de la pau i la igualtat ens recorden per on passa el camí de solució de la fam en el món:

“En la lluita contra la fam només hi ha un obstacle insuperable: creure que la victòria és impossible” . “El dia que els homes decideixin que ja no hi hagi fam sobre la capa de la terra, ja no n’hi haurà” (Impulsores del naixement de Mans Unides).

“No esperem construir un món millor si primer no fem millors les persones” (Marie Curie).

“Per què és tan fàcil donar pistoles però tan difícil donar llibres? Per què és tan fàcil fabricar tancs però tan difícil construir escoles?”

“Hi ha poques armes al món que siguin tan poderoses com una nena amb un llibre a la mà”. (Malala Yousafzai, premi Nobel de la Pau).

“Una persona és el producte dels seus somnis: fes que els teus somnis siguin grans i intenta llavors dur-los a la teva vida” (Maya Angelou).

“No hi ha cosa més trista ni empobridora que la d’exercir la força per dominar o per manipular” (Associació de teòlogues espanyoles).

“Una dona amb imaginació no només sap com dirigir la vida d’una família o d’una societat, sinó també el futur d’un mil·lenni” (Rigoberta Menchú).

“El sofriment d’uns pot ser provocat per l’ambició d’altres” (Teresa de Calcuta).

“I si en comptes de planejar tant, voléssim més alt?” (Mafalda).

1 comentari:

  1. Considero molt bona feina fer-nos arrivar aquestes frases i comentaris.
    Una vegada més "Moltes gràcies"

    ResponElimina