diumenge, 9 de juny del 2019

CRIST VIU, ELL ÉS L’ETERNAMENT JOVE



Després del Sínode sobre els joves celebrat a Roma l’octubre passat, el Papa Francesc n’ha recollit les conclusions en una Exhortació apostòlica titulada “Crist viu”, que valdria la pena fer arribar als nostres joves creients. Aquí en teniu un petit tast:

“La glòria de la joventut està en el cor més que en la força física o en la impressió que un causa”.

“Jesús, l’eternament jove, vol regalar-vos un cor sempre jove. Això significa que la veritable joventut és tenir un cor capaç d’estimar”.

“Un jove no pot estar desanimat, és propi del jove somiar coses grans, aportar el millor de si mateix per a construir alguna cosa millor. Per això insisteixo als joves que no es deixin robar l’esperança”.

“Un pot passar la joventut distret, adormit, incapaç d’entrar a fons en la vida. D’aquesta manera prepara un futur pobre, sense suc. O un pot gastar la seva joventut per cultivar coses belles i grans, i així prepara un futur ple de vida i de riquesa interior”. Animo els joves a no observar la vida “des d’un balcó”, a no ser com uns “cotxes aparcats” sinó que prenguin decisions i que arrisquin, que siguin lluitadors pel bé comú, capaços d’anar contracorrent”. “El pitjor és voler anestesiar els joves amb altres notícies, amb altres distraccions i banalitats”.

“Són precisament els joves els qui poden ajudar l’Església a mantenir-se jove, a no caure en la cor-rupció, a no convertir-se en una secta, a ser més pobra i testimonial, a estar al costat dels últims i dels descartats, a lluitar per la justícia, a deixar-se interpel·lar amb humilitat”.

“Els joves no volen una Església callada i tímida, però tampoc que estigui sempre en guerra per dos o tres temes que l’obsessionen. Una Església a la defensiva, que perd la humilitat, que deixa d’escoltar, que no permet que la qüestionin, perd la joventut i es converteix en un museu”.

“Crist viu i et vol viu! Ell està en tu i mai se’n va. Quan et sentis enmig de la tristesa, el dolor, els ran-cors, les pors, els dubtes o els fracassos, Jesús estarà allí per a retornar-te la força i l’esperança”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada