diumenge, 30 de juny del 2019

RELATS DE SAVIESA



Dos breus relats abans del descans estiuenc per ajudar a reflexionar sobre com vivim i sobre quins fonaments estem edificant la nostra existència.

Goso suggerir que aquest estiu les expliqueu o les feu llegir als joves de la casa. També han de saber desconnectar de tanta tecnologia i connectar, de tant en tant, amb les lliçons de saviesa de la vida, que connecten també amb l’Evangeli. I els creients també hem de saber “connectar” amb tothom.

1) Paulo Coelho explica una excel·lent imatge del nostre comportament. Segons ell, les persones ca-minem per la faç de la Terra en fila índia, carregant cadascú una bossa al davant i una altra al darrere.
A la bossa del davant, hi col·loquem les nostres qualitats. A la bossa del darrere, hi guardem tots els nostres defectes.

Per això, durant el viatge per la vida, mantenim els ulls fixos en les virtuts que posseïm, lligades al nostre pit. Al mateix temps, veiem impietosament, a l’esquena del company que tenim al davant, tots els defectes que posseeix. I ens jutgem millors que ells, sense percebre que la persona que va darrere nostre està pensant la mateixa cosa de nosaltres.

2) Li van preguntar al gran matemàtic persa Al-Juarismi sobre el valor del ser humà i ell va res-pondre:

“Si té ètica, el seu valor és igual a 1.

Si, a més, és intel·ligent, s’afegeix un 0 i el seu valor serà igual a 10.

Si també és ric, sumem un altre zero i el seu valor serà igual a 100.

Si a sobre és una persona de bell aspecte, afegim un altre zero i el seu valor serà igual a 1000.

Però si perd l’1, que correspon a l’ètica, perdrà tot el seu valor, perquè només li quedaran els zeros.

Sense valors ètics ni principis sòlids, l’únic que queda són delinqüents, corruptes i persones que no valen res”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada